Ahmedabad’da lokantalar kanat açmak için daha yükseğe çıkıyor | Ahmedabad Haberleri

SinemT

Member
Ahmedabad’da lokantalar kanat açmak için daha yükseğe çıkıyor | Ahmedabad Haberleri


AHMEDABAD: Son derece rekabetçi gıda endüstrisi, yüksek emlak fiyatlarının hararetini hissediyor. İşletmeyi desteklemek ve büyütmek için birçok mağaza artık ikinci kat ve üzerinde yer ayırmayı tercih ediyor. Şehrin sadece zemin katında yemek tezgahlarının olduğu bir zaman vardı. Şimdi restoran zincirleri, 10.000 fit kare veya daha fazla halıya yayılan daha büyük işletmeler açıyor ve yüksek katların daha düşük kiralarını tercih ediyor. Bununla birlikte, sektörün bir kısmı, erişilebilirliğin azalması nedeniyle bu tür satış noktalarının tekrar tekrar aile ziyaretçilerini çekmenin zor olacağına inanıyor.
Octant Pizza, Ghee-Gud gibi gıda markaları ve Taam Jaham ikinci ve üçüncü katlardaki evleri seçin. Bu markaların organizatörü Sunil Jesani, “Covid’den sonra restoran işi hızla değişiyor. Talebin ve ortalama bilet boyutunun arttığını görüyoruz, ancak emlak daha pahalı, zemin ve birinci kat kirası çok daha yüksek. Başladık.” ikinci ve üçüncü katlarda satış noktaları açılıyor. Satış noktalarımızdan biri Bopal’daki bir alışveriş merkezinin altıncı katında bulunuyor. Bunlar daha büyük satış noktalarıdır ve satış noktalarımızın her biri 250’den fazla kişiyi ağırlayabilir ve 12.000 fit kareden fazla alana yayılabilir. halı alanı Daha büyük formatlar nedeniyle daha yüksek katlar daha fazla trafik alıyor.”
Bir başka pizza markası olan Uncle John ve Donald Amca, ayrıca ikinci kat ve yukarısında satış noktaları kurdu. “İşimiz rekabetçi hale geldi ve maliyetleri düşük tutmak için kalite parametrelerinden ödün veremediğimiz için sadece kirayı düşürmeyi düşünebiliriz. Bapunagar’da dördüncü katta ve ikinci katta bir pizzacı kuruyoruz. KDV. Pizza zincirinin direktörü Naseem Hussain, “Üst katlardaki daha düşük kira, yaşayabilirliği artırıyor” diyor.
Ticari binaların üst katlarındaki yemek mekanları, müşteriler ve mallar için ayrı asansörler ve uygun yangından korunma sistemleri gerektirir. Emlak danışmanları bunun devam edecek yeni bir trend olduğunu düşünüyor. Bir emlak danışmanı olan Dipen Thakkar, “Gıda endüstrisi tamamen müşterilere hizmet vermekle ilgilidir ve daha yüksek rakamlarla karlılık artar. Yemek mekanları, ikinci veya üçüncü katta, zemin katla aynı kira karşılığında iki kat daha fazla yer kaplar. Daha fazlası Beş ila yirmi yıl arasında değişen sürelerle gıda tezgahları için alan kiralayan ve ardından mülkü yatırımcılara ön kiralanmış mülk olarak satan Yükleniciler de öyle.’ Danışmanlar, batı Ahmedabad’da zemin kat için ortalama kiranın metrekare başına yaklaşık 200-250 Rs, ikinci ve üçüncü katlar için ise 70 Rs ile 100 Rs arasında olduğunu söylüyor.
Gıda endüstrisinin bir kısmı aksini düşünüyor. Gıda Girişimcileri Birliği, kurucu üye Dilip Thakkar “İnsanların kolay erişilebilirlik nedeniyle zemin kat yemek stantlarını tercih ettiğini düşünüyoruz. Ancak bu yeni trendin zemin kat kiralarının yüksek olmasından kaynaklandığını görüyoruz. Covid sürecinde tüm yiyecek stantları zarar gördü ve yüksek kiralar büyük sorun oldu. Şimdi birkaç gıda satış noktası yeni bir sistem getiriyor. Ancak bunun böyle kalıp kalmayacağını zaman gösterecek, çünkü gıda işinde başarının temelinde sürekli müşteriler yer alıyor.”