Ahmedabad’daki belediye okulları Bhagavad Gita öğretmeye başlayacak | Ahmedabad Haberleri

SinemT

Member
Ahmedabad’daki belediye okulları Bhagavad Gita öğretmeye başlayacak | Ahmedabad Haberleri

AHMEDABAD: 2023-24 bütçesi Ahmedabad Belediye Okulu yönetim kurulu, öğrencilere shlokas yazmayı ve okumayı içeren Bhagavad Gita’yı öğretmek için hükümler koymuştur.
Bütçe yönetici tarafından sunulur Lagdhir Desai Çarşamba okul yönetim kurulu başkanından önce. 1.071 Rs’lik bütçe, başkan tarafından yapılan 4 Rs’lik ek bir hükmü içeriyor.
Bütçeye göre, Bhagavad Gita’yı öğrenmek “tüm öğrenciler için zorunlu olacak” ve “öğrencilere Bhagavad Gita ayetlerini hem yazabilecekleri hem de okuyabilecekleri şekilde öğretilecek”.
Başkanı Sujoy Mehta, AMC Okul Kurulu“Srimad Bhagavad Gita, Hindistan’ın tüm ideolojik bakış açılarının dayanak noktasıdır. Çocukların Bhagavad Gita’yı ve onun shlokalarını okuyabilmelerini ve okuyabilmelerini sağlayacağız. Amacımız, öğrencilere erken yaşta ayetler ve özetler hakkında bir anlayış kazandırmaktır. Gita’nın, Hint felsefesiyle bağlantılarını kaybetmemeleri için.”
Belediye Okul Kurulu 469 okulu yönetir ve 4.105 öğretmeni ve 1.66 lakh çocuğu vardır.
Mart 2022’de Gujarat hükümeti, Bhagavad Gita’yı 6 ila 12. sınıflar için okul müfredatına dahil etmeye karar verdi. Eyalet hükümeti bununla ilgili, fikrin “bir gurur duygusu ve geleneklerle bağlantı yaratmak” olduğunu belirten bir genelge yayınladı.
Genelgede, “Hint kültürü ve felsefesi, öğrencilerin bütüncül gelişimine yardımcı olacak şekilde okul müfredatına dahil edilmelidir.”
Mehta’ya göre bütçe belgesi, Bhagavad Gita’yı öğretmek için 10 lakh Rs sağladı. Bir Rs 1 crore daha mesleki eğitim, spor yardımı, özel yetenekli öğrencileri tespit etmek ve onları eğitmek için ayrılmıştır.
Çocuklara karate ve yoga öğretmek için de 25 bin Rs tutarında bir hüküm getirildi. Mehta, “Bu kez okullara güneş panelleri kurmak, okul yöneticileri için yıllık şenlikler düzenlemek ve sinyal okullarımızı sokak çocukları için geliştirmek için bütçede özel hükümler koyduk” diyor.