Bu 5 Aşçı, Magh Mela Adanmışlarına Lezzetli Yemeklerle Hizmet Ediyor | Allahabad haberleri

AMate

Global Mod
Global Mod
DUAGRAJ: Sabah saat 4’te kış göğünü henüz kırmadan, dünyanın dört bir yanındaki adanmışlar Magh mela kampüs henüz uyanmamış olabilir, ancak 5. Sektördeki Charkhi Dadri Ashram’ın (Haryana) ortak mutfağı eklektik bir görüntü ve ses karışımıyla dolup taşmaktadır.
Pawan, Kanhai Lal, Rakesh, Narayan ve Manoj’un da aralarında bulunduğu beş şeften oluşan bir grup, sabahın erken saatlerinde kahinler, azizler, mahantlar ve diğer ziyaretçiler için kahvaltı hazırlamaya başlar. Kahvaltı dışında aşram halkı için öğle yemeği ve ziyaretçiler için atıştırmalık hazırlamaya başlamak zorunda olan şeflerin dinlenmeye fazla zamanları yoktur. Pişirilen sağlıklı bir yemeğin görüntüsü, havada farklı tatların kokusu yayılırken midenin guruldamasına neden olabilir. Yemekler geleneksel bir şekilde hazırlanır.
Manoj, kıvamının doğru olup olmadığını kontrol etmek için meslektaşlarından biri tarafından pişirilen büyük bir tencere dalın üzerine eğiliyor. Daha sonra büyük bir kapta pişirilen ‘pirinç ve sabji’ye odaklandı. Manoj, “Günde yaklaşık 1000 kişilik kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri hazırlıyoruz ve ana günlerde elektrik artıyor” diyor. Ancak, “Gündüzleri aşrama gelen tüm adananların ve kahinlerin aç karnına dönmemelerini sağlıyoruz.
Katihar’dan (Bihar) gelen Manoj, son 10 yıldır Charkhi Dadri aşramını geziyor ve adanmışlar ve azizler için yemekler pişiriyor. Eylemleri insanlığa hizmet olarak görür. Her gün 1.000 ila 1.500 adanmış için yemek pişirmesine yardım eden dört kişilik ekibi ona yardım ediyor. Manoj, Prayag, Ujjain, Haridwar ve Nasik gibi şehirleri gezerken şimdiye kadar birkaç Magh Mela ve Maha Kumbh 2019’a katıldığını söyledi. Kumar, aşrama eşlik etmediği zamanlarda günlerini ailesiyle birlikte Bihar’da geçiriyor.
Tüm şefler 25 ila 35 yaşları arasındadır ve yemek hazırlamakta mükemmeldir. “Tanrı, grubumuza insanlığa hizmet etme fırsatı verdi” diyen Rakesh, “Bizim için insanlığa hizmet etmek, adanmış tam teşekküllü bir yemeği gülümsemeyle sunmak demektir.”
Yemek yapmayı 15 yaşında öğrendiğini iddia eden Narayan, “Yemek yapmayı ve ziyaretçilere hizmet etmeyi seviyoruz. Bu azizlere ve kahinlere uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak, onların zevklerini çok iyi biliyorum” diyor. “Ekip üyelerim ve ben sabah 3:30’da kalkıp her gün 1.000-1.500’den fazla adanmış için yemek pişiriyoruz. Ana günlerde sayı iki katına çıksa da.”
Adananlara ve azizlere sunulan menü her gün değişir ve köfte, palak paneer, dal, aloo, parwal, dal makhni, jeera pirinci ve chapatis gibi yemekleri içerir.
Ana yemeği genellikle kheer gibi tatlı yemekler takip eder. Narayan, “Anashram’ın bhandarasında yemek yiyen adanmışlar yemeklerimi övdüklerinde büyük memnuniyet duyuyorum. Onlara tekrar tekrar hizmet etmeyi seviyorum” dedi.