Kadın liderliğindeki SHG, Gujarat’ın Gir Somnath bölgesinde kavrulmuş köyün kapıdan kapıya su bağlantısı kurmasına yardım ediyor | Ahmedabad Haberler

SinemT

Member
Kadın liderliğindeki SHG, Gujarat’ın Gir Somnath bölgesinde kavrulmuş köyün kapıdan kapıya su bağlantısı kurmasına yardım ediyor | Ahmedabad Haberleri

AHMEDABAD: Gujarat’ın kurak ve yarı kurak manzarasında, içme suyuna erişim ve fayda için bu, birkaç köyde ve özellikle önümüzdeki yaz için büyük bir zorluktur.
Kadın liderliğindeki bir kendi kendine yardım grubu (SHG), gerekli değişikliği getiriyor. Alidhra köyü Sutrapada taluka Gir Somnath ilçesi, Ulusal Kırsal İçme Suyu Programı (NRDWP) kapsamında içme suyu programını uygulamıştır.
Girişim tarafından desteklendi GHCL Vakıf, inorganik kimyasalların CSR bölümü, GHCL.
“İçme suyu ve evsel kullanım için doğrudan musluk suyu bağlantısı köyde bir sorundu. GHCL Başkanı ve COO’su (Soda Külü) NN Radia, “Her su sorunu kadınların yaşamlarını doğrudan etkiliyor” dedi.
Sorunu ele almak ve anlamak için vakıf temsilcileri köy kadınlarıyla bir toplantı yaptı.
İlk başta isteksiz olsa da, Sarpanch Harshaben’in cesaretlendirmesi sonunda GHCL’nin köyde planı uygulamasına yardımcı oldu.
Radia, “Köyün kadınları Mahila Pani Samiti’yi oluşturmak için bir araya geldi ve toplam proje maliyetinin %10’u değerinde fon topladı ve boru hattı ağının döşenmesiyle ilgili tüm operasyonları denetledi ve yönetti” diye ekledi.
Musluk suyu bağlantıları yapıldıktan sonra kadınlar, köyün açıkta dışkılamayı ücretsiz (ODF) hale getirmek için tuvaletler inşa etme projesine de dahil oldular.