Magh Mela: Kulhad’da çay, ‘yeşil’ tabaklarda yemek | Allahabad haberleri

AMate

Global Mod
Global Mod
PRAYAGRAJ: Bir sonraki mayıs mela Prayagraj’daki Sangam kıyısındaki bu yıl daha çevre dostu ve uygun maliyetli olacak.
Yönetim, çömlekçilere iyi bir hayat yaşama şansı vermek için hacılar ve bölgeye gelen turistler için ‘kulhad’ (toprak çömlekler) ve ‘dona-pattal’ (sal ve banyan yapraklı tabaklar) kullanımını teşvik etmeye karar verdi. mela yerleşke.
Bir aylık mela döneminde yaklaşık beş ila sekiz lakh ‘kulhad’ ve ‘dona-pattal’ kullanılması gerektiği tahmin edilmektedir.
3.000’den fazla dini, sosyal ve manevi kuruluş, talebi karşılamak için ‘kulhad’ ve ‘dona pattal’ın sorunsuz bir şekilde tedarik edilmesi için Mela kampüsünde kamplar kuracak.
ADM (Magh Mela) Vivek Chaturvedi, TOI’ye şunları söyledi: “Mela kampüsü içinde ve çevresinde tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasının ardından, çevreyi korumak için sosyal, ruhani ve dini kuruluşlar arasında kulhar ve dona pattal kullanımını teşvik ediyoruz” diye ekledi. Sürpriz baskınlar yapmak için ekipler de oluşturuldu ve satıcıların mela kampüsünde polietilen kullanmasına izin verilmemeli” dedi.
Mela yetkilileri çevrenin korunması için adımlar atıyor ve kampüste jüt ve pamuklu torbaların kullanımını teşvik ediyor.
İlginç bir şekilde, çeşitli sosyal, dini ve manevi kuruluşların başkanları, mela yetkililerine içecek ve yemek servisi için kulhar ve dona-pattal kullanımını en üst düzeye çıkarma konusunda güvence verdi.
“Bir parçası olarak’ Mella’yı Temizle, yeşil melaPujya, ‘kulhad’ların ve ‘yeşil’ işaretlerin maksimum kullanımı için baskı yapacağız.” dedi. Guru JiHer Kumbh, Ardh Kumbh ve Magh Mela’da kendini adanmışlara ve hacılara yemek sunmaya adamış Om Namay Shiva örgütünün başkanı.
Ayrıca, adanmışları çevre koruma önlemleri konusunda eğittiklerini söyledi.
Çeşitli dini ve ruhani kuruluşların başkanları, kamp ziyaretçilerine ‘dona’ ve ‘pattal’ (Sal ve Banyan ağaçlarının yapraklarından yapılmış) prasad dağıtmayı kabul ettiler.
Akhil Bharatiya Ulusal Başkanı Dandi Sanyasi Parishad, Pithadhishwar Swami Brahmaşram Maharaj “Yüzyıllardır sal veya banyan ağacı yapraklarından yapılmış kaseler ve tabaklar, çoğu aşramda, sosyal ve dini mekanlarda adanmışlar arasında yiyecek ve prasad servisi yapmak için kullanılmıştır. Azizler ve kahinler için kampların çoğu Bu yıllık dini fuarda dona – pattal’da yemek ve prasad servisi.
Bu arada Swami Brahmashram Maharaj, güney eyaletlerinden adanmışların çevreye daha duyarlı olduklarını ve güvenli bir çevre mesajını yaymak için biyolojik olarak parçalanabilen ürünleri tercih ettiklerini söyledi.
Ayrıca, biyolojik olarak parçalanabilen ürünlerin kullanılması çevreci olmak için çok daha iyi olacaktır.