Mela’nın mübarek mutfağından bir tat adanmışlara hizmet ediyor | Allahabad haberleri

AMate

Global Mod
Global Mod


Prayagraj: Sadece maneviyat değil, aynı zamanda dindar ve taze hazırlanmış ‘kadhah prasad’ da Magh’ta her gün hacıları ve turistleri cezbediyor mela Lezzetli yemekleri ile de tanınan 44 günlük yıllık fuar boyunca adanmışlara sağlıklı bir yemek sunduğu için Hindistan’ın her yerinden ve yurtdışından insanlar yemeklerin tadına bakmak için fuarı ziyaret ediyor.
Mela tesislerinde ziyaretçilere sağlanan yemeklerle ilgilenen ‘Om Namah Shivay’ sansthah’a teşekkürler. Anna Kshetra’da un yoğurmak ve sebzeleri kesmek için kurulan gelişmiş yüksek teknolojili makineler, 44 günlük Magh Mela boyunca her gün binlerce adanmışa ve hacıya gönüllü olarak hizmet vermeyi kolaylaştırıyor.
Magh Mela’nın 24 saatlik en büyük topluluk kutlamasına ev sahipliği yapmak için, her Kumbh ve Ardh Kumbh’ta ortak bir mutfağı olan ‘Om Namay Shivay’ kampüsüne Gujarat ve Rajasthan’dan yaklaşık iki düzine gelişmiş yoğurma ve sebze kesme makinesi getirildi. ve Mag Mela.
Bu yıl organizasyon, her seferinde en az 50.000 ila 1 lak hacı ve adanmışa hizmet etmek için Jhalandhar’dan (Pencap) ‘kadhah’ olarak da bilinen en az 40 büyük wok (derin yuvarlak tabanlı tencere) getirdi.
Organizasyon, bu düzenlemeleri, milyonlarca hacı ve adanmışın kutsal bir dalış yapmak için geleceği 2025 yılında Kumbh’a göre yapıyor.
Om Namay Shiva’nın başkanı Pujya Guru ji, “Milyonlarca hacıya hizmet etmek için Gujarat ve Rajasthan’dan yaklaşık iki düzine gelişmiş yoğurma ve sebze kesme makinesi getirildi” diyor. Bu dev makineler sadece günde 50 litre un yoğurmakla kalmıyor, sebze dilimleyiciler 100 litre patates, 300 kilo patates kesebiliyor. kilogram domates, en erken 50 kg zencefil ve 10 kg biber.”
Ancak, “Kutsal dalış yapmaya gelen hiçbir adanmışın midesi boş dönmemesini hedefliyoruz ve biz insanlığa hizmet için buradayız” dedi. Ayrıca, “Her adanmış bize misafirdir ve kampta kaldıkları kısa süre boyunca ona lezzetli yemekler sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Bu gelişmiş otomatik ve ileri teknoloji makineler, gönüllülerin işini kolaylaştırdı ve giderek daha fazla adanmışa hizmet edebiliyor.”
Guru ji bu arada, “Genellikle sabah 4’te uyanan ve hacılar için yemek hazırlamak üzere sabah 9 civarında ilk yemekleri toplayan en az 25.000 ila 50.000 adanmış için günlük yiyecek ve öğünleri (farklı yemekler) hazırlamak üzere yaklaşık 300 gönüllü istihdam ediliyor. “.
Ayrıca, “Örgüt tarafından çeşitli sektörlerde günde 24 saat beş kadar topluluk şölen kampı yürütülüyor ve tüm topluluk mutfakları mela kampüsündeki Maghi Purnima’ya kadar işlevsel olacak.”
Gönüllüler, “Adananların gücü ana günlerde çok artıyor ve birden fazla lakh’a ulaşıyor, ancak hepimiz onlara yemek sunmaktan mutlu ve tatmin olmuş hissediyoruz” diyor. Yemek menüsünde puri, kachori, pulav, rajma, boondi ve gulab jamun bulunur.