Ölümcül E. coli salgını McDonald's Quarter Pounders'la bağlantılı

AMate

Global Mod
Global Mod
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre McDonald's Quarter Pounders, en az bir kişinin ölümüne neden olan çok eyaletli bir E. coli salgınıyla ilişkilendirildi.

CDC'ye göre şu ana kadar yaklaşık 50 kişinin enfekte olduğu bildirildi; bunların 27'si Nebraska'da ve dokuzu Colorado'da meydana geldi.

Yetkililer, hasta bir kişinin salgının bir parçası olup olmadığının belirlenmesinin genellikle üç ila dört hafta sürmesi ve birçok kişinin E. coli testi yapılmadan iyileşmesi nedeniyle enfekte olan gerçek insan sayısının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu tahmin ediyor.

Aralarında böbreklerdeki kan damarlarına zarar veren tehlikeli bir durum olan hemolitik üremik sendrom tanısı konan küçük bir çocuğun da bulunduğu on kişi hastaneye kaldırıldı. Colorado'da yaşlı bir kişi öldü.

Enfekte olan kişilerin çoğu, hastalanmadan önce McDonald's Quarter Pounder hamburgeri yediklerini bildirdi.

CDC, salgından sorumlu spesifik bileşeni belirlemek için çalışıyor ve araştırmasını özellikle iki konu üzerinde yoğunlaştırıyor: taze dilimlenmiş soğan ve taze sığır köftesi.

Buna yanıt olarak fast food zinciri, CDC'ye göre hamburgerlerde kullanılan soğanları ve köfteleri etkilenen eyaletlerdeki mağazalardan proaktif bir şekilde kaldırdı. Sonuç olarak, Quarter Pounder hamburgerleri bazı eyaletlerde geçici olarak kullanılamayacak.

Salgın 27 Eylül civarında başladı ve Kaliforniya'da henüz herhangi bir enfeksiyon bildirilmedi. Ancak Nebraska ve Colorado'nun yanı sıra Oregon, Montana, Wyoming, Utah, Kansas, Missouri, Iowa ve Wisconsin'de de enfeksiyonlar doğrulandı.

CDC, yakın zamanda McDonald's Quarter Pounder yiyen ve kanlı ishal, 102 derecenin üzerinde ateş, sıvıları tutamama noktasına kadar kusma ya da hastalık belirtileri gibi ciddi E. coli semptomları yaşayan herkesin bunu yapmasını önermektedir. dehidrasyon – bir tıp uzmanıyla ve eyaletin sağlık departmanıyla iletişime geçmelidir.

En yaygın E. coli semptomları arasında mide krampları ve ishal yer alır ve bunlar genellikle bakterilerin alınmasından üç ila dört gün sonra başlar. Çoğu kişi tedavi gerektirmeden bir hafta içinde iyileşir.

Tehlikeli komplikasyon gelişme riski yüksek olan kişiler arasında küçük çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler yer alır.

Kamu Çıkarı Araştırma Grubu tüketici izleme direktörü Teresa Murray, salgına yanıt olarak gıda üreticilerini, distribütörlerini ve perakendecilerini halk sağlığını korumak için daha fazlasını yapmaya çağıran bir bildiri yayınladı.

E. coli kontaminasyonunun çoğu örneği, çalışanların ellerini yıkamaması, mahsullerin hayvanların yaşadığı çiftliklere çok yakın yetiştirilmesi ve toprağın ve akıntının dışkıyla kirlenmesi ve şirketlerin uygun şekilde işleme ve test etmedeki başarısızlığı gibi kötü sanitasyon uygulamalarından kaynaklanmaktadır. yiyecekler, dedi.

Son büyük E. coli salgınlarından biri 2015 yılında Chipotle Mexican Grill'de servis edilen kontamine yiyeceklerin Kaliforniya'da da dahil olmak üzere ülke çapında yaklaşık 60 vakayla ilişkilendirilmesiyle gerçekleşti.

2020 yılında Chipotle, 2015'ten 2018'e kadar kirli gıdalarının Amerika Birleşik Devletleri'nde 1.100'den fazla kişiyi E. coli, norovirüs ve salmonella gibi patojenlerle hastaladığı iddiasıyla suçlanan suçlamaları çözmek için 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.