Ortak mutfaklar Lakh’ları besliyor | her gün Allahabad haberleri

AMate

Global Mod
Global Mod


PRAYAGRAJ: Büyüyen Magh Mela kampüsünde kahinler veya sosyal kuruluşlar tarafından kurulan topluluk mutfakları, kampları ziyaret eden binlerce adanmış ve takipçiye lezzetli ve hijyenik yiyecekler sağlamak için çok çalışıyor. Çoğu günde iki kez bhandara düzenlediğinden, bu kampların mutfağında çok büyük miktarda tayın tüketiliyor. Tüketim kamptan kampa değişir. Bazıları 200 kg un ve 50 kg pirinç kullanırken, diğerleri 500 kg kadar kullanır. kilogram günde un ve 125 kg pirinç ve 50 kg bakliyat, bırakın her gün tüketilen sebzeleri. Magh Mela bölgesinin 1. ve 2. sektörlerindeki beş dağıtım noktasını yöneten Om Namah Shivay, sabah 7’de hizmete açılıyor ve gün boyu adanmışlara hizmet etmeye devam ediyor. Bu organizasyonun Anna Kshetra’sına kurulan yüksek teknoloji ürünü makineler, aşçıların normal bir günde yaklaşık 50-60.000 adanmış için yemek hazırlamasına yardımcı olurken, büyük bir banyo gününde sayı yaklaşık 1,5 lakh’a çıkıyor.
“Magh Mela’da binlerce adanmışa yemek ikram ettik ve bunun için çok miktarda erzak sahibi olmak bir ön koşul. Om Namah Shivay kampından Deepak, her gün yaklaşık 30-40 litre patates, 60-65 litre pirinç ve yaklaşık 50 litre un kullanıyoruz” diyor.
Bu kampta ortak mutfakta baharat öğütme makineleri, roti ve fakir makineleri, patates ve bezelye soyma makineleri, un yoğurma makineleri ve otomatik sebze doğrama makineleri bulunmaktadır.
Benzer şekilde, Sektör 5’teki Charkhi Dadri Ashram’da (Haryana) topluluk yemekleri makul miktarda yiyecek gerektirir.
“Her gün yaklaşık 1000 kişilik kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hazırlıyoruz ve ana günlerde elektrik geliyor. Bir gönüllü olan Manoj, “Gün içinde aşrama gelen tüm adanmışların ve kahinlerin aç karnına dönmemesini sağlıyoruz” diyor. “Yemek yapmayı ve ziyaretçilere hizmet etmeyi seviyoruz. Bu azizlere ve kahinlere bunca yıl hizmet ettikten sonra, onların zevklerini çok iyi biliyorum” diyor yemek yapmayı henüz 15 yaşında öğrendiğini iddia eden Narayan. “Ekip üyelerim ve ben sabah 3: 30’da uyanıyoruz ve her gün 1.000-1.500’den fazla adanmış için yemek pişiriyoruz ve bu, her gün yaklaşık 20 litre un ve ayrıca sebze gerektiriyor” diye ekledi.