Trump yine hapis cezasından bahsederken Schiff, Biden'ın affına karşı çıkıyor

AMate

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON — Başkan Biden, potansiyel hedefleri Başkan seçilen Donald Trump'ın intikam soruşturmasından korumak için önleyici bir af üzerinde düşünürken, bu hedeflerden biri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden'ın partizan bir emsal oluşturmasını istemediğini söyledi.

Trump Pazar günü yaptığı açıklamada, 6 Ocak 2021 Capitol ayaklanmasını soruşturan Kongre üyelerinin hapse atılması gerektiğini söyledi.

Trump, NBC'nin “Meet the Press” programına verdiği röportajda, soruşturmayı yürüten seçilmiş yetkililer hakkında “Dürüst olmak gerekirse, hapse girmeleri gerekiyor” dedi.

Bu soruşturmacılardan biri olan eski Temsilci Adam B. Schiff'in (D-Burbank), Pazartesi günü Kaliforniya'nın ABD'nin kıdemsiz senatörü olarak yemin etmesi planlanıyor. Schiff, 6 Ocak'taki komitede görev yaptı ve Trump'ın ilk azil duruşmasına liderlik etti.

Schiff, The Times'a verdiği bir röportajda, “Başkanların görevden ayrılırken parti üyelerine veya yönetim üyelerine genel af çıkardıkları bir emsal görmek istemiyorum” dedi. “Trump'ın görevden ayrılırken bunu yapacağı, Mark Meadows ve Jim Jordan gibi üyelerin ondan af talep edeceği konuşuluyordu. Bu, demokrasimizde başka bir azalma olur ve bunun tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum.”

Trump Pazar günü yaptığı açıklamada, yönetimine bu tür soruşturmaları sürdürmesi yönünde doğrudan talimat vermeyeceğini ve kararı başsavcı olarak seçtiği Pam Bondi'ye bırakacağını söyledi.

Ayrıca isyanda hüküm giyen destekçilerini de “büyük olasılıkla” affedeceğini söyledi.

Schiff, Trump'ın 6 Ocak komitesi üyelerinin yargılanmasına ilişkin yorumlarının öncelikle kongre ve yargı denetimi üzerinde caydırıcı bir etki yaratmayı amaçladığına inandığını söyledi. Schiff, önleyici aflar yerine, Biden yönetiminden Adalet Bakanlığı'nın 6 Ocak'a ilişkin soruşturmasına ilişkin tüm kayıtların korunmasını ve özel savcının raporunun mümkün olduğunca fazla bilgiyi kamuya açık hale getirmesini istediğini söyledi. gömülmeyecek veya yanlış tanıtılmayacak.

Hedef olmaktan endişe duyup duymadığı sorulduğunda Schiff, daha çok siyasi şiddetin artan kabulünden endişe duyduğunu söyledi.

“Hepimiz yıllardır tehditler alıyoruz ve bu tehditler artıyor gibi görünüyor” dedi. “Bu, 'Hapse gireceksin' gibi belirsiz tehditlerden daha acil bir sorun.”

Schiff, Feinstein'ın Eylül 2023'teki ölümünden sonra Vali Gavin Newsom tarafından merhum Senatör Dianne Feinstein'ın koltuğunu geçici olarak doldurmak üzere atanan Senatör Laphonza Butler'ın yerini almak üzere seçimi kazandı.

Trump'ın ilk döneminde ulusal çapta üne kavuştu ve Trump ve müttefikleri hakkında çok sayıda soruşturmaya öncülük etti.

Schiff, Trump'ın 6 Ocak'taki komite üyelerini hedef almak için ne kadar yapabileceğinin, kilit kolluk kuvvetleri görevleri için kimin onaylanacağına bağlı olacağını söyledi. Trump'ın FBI'a liderlik etmek için seçtiği Kash Patel'in göreve uygun olmadığını söyledi.

Senatör olarak Schiff, Trump'ın 2020 seçimlerinin çalıntı olduğu yönündeki iddiasını destekleyen ve Trump'ı suçlayan Adalet Bakanlığı savcılarının peşine düşmekle tehdit eden Bondi de dahil olmak üzere diğer adayları değerlendireceğini ve onlara sorular soracağını söyledi.

Schiff, “Gerçekten niyetinin bu olup olmadığını veya bunun bir çeşit siyasi abartı olup olmadığını bilmek istiyorum” dedi. “Aday gösterdiği kişilerden bazıları, Marco Rubio gibi, bence çok nitelikliler. Açıkçası karışık bir parti, bu yüzden onları birer birer alacağım.

Onayların ötesinde Schiff, son altı ayı Demokrat senatörlerle toplantı yaparak geçirdikten sonra Cumhuriyetçi senatörlerle toplantılar planlamaya başladığını söyledi. Orman yangınlarının önlenmesi, kırsal sağlık hizmetleri ve birçok eyalette yaşayanları evsizliğe sürükleyen yüksek barınma maliyeti gibi, koridorun diğer ucundaki meslektaşlarıyla baş etmeye başlayabileceği, partizan olmayan, ortak zorlukları elemek istediğini söyledi.

“Trump'ın azil soruşturmasını yürüttüğümde, Senato kürsüsüne ilk adım attığımda, bu insanların çoğunun beni Fox'tan tanıdığı hissine kapılmıştım” dedi. “Sanırım muhafazakar televizyonda gördükleri bu stereotip olmadığıma biraz şaşırdılar.”

Aynı zamanda sakinlerin kendisini yalnızca Los Angeles bölgesini temsil eden biri olarak değil, aynı zamanda bölgenin şampiyonu olarak görmelerini sağlamak için, yakın zamanda Central Valley'de yaptığı gibi, Kuzey Kaliforniya ve Imperial Valley'de de daha fazla zaman geçirmek istediğini söyledi. tüm eyalet.

“Neye odaklanmamı istediklerini, önceliklerinin neler olduğunu, şehirlerine, topluluklarına veya bölgelerine kaynakları geri getirmek için neler yapabileceğimi duymak istiyorum” dedi. “İki erkek senatörün olacağı gerçeği, kadınların masada olmasını sağlamak için çok daha fazla çalışacağım anlamına geliyor.”

Times yazarlarından Kevin Rector ve Associated Press bu rapora katkıda bulundu.