Occidental öğrencileri Filistin kötü durumunu gündeme getirmek için açlık grevi kullanıyor

AMate

Global Mod
Global Mod
Pazartesi günü, tıp uzmanlarına danıştıktan sonra, Occidental College'daki 10 öğrenci, Gazze'deki savaş devam ederken, üniversitenin İsrail ile bağları olan silah üreticilerinden elden çıkarma taleplerine dikkat çekmeyi umarak açlık grevi başlattı.

Ve bu yeni protesto sezonunda, Occidental'ı, Trump yönetiminin faaliyetleri ulusal çıkarlara karşı düşünen öğrencilerin vizelerini iptal etme çabalarının ortasında, bazı durumlarda İsrail'in Gaze savaşını protesto eden öğrencileri hedefleyen öğrencilerin vizelerini iptal etme çabalarının ortasında uluslararası öğrenciler için korumaları desteklemeye çağırdılar.

Açlık grevcileri, Nisan ayında benzer bir kampanya başlatan Orange'daki Chapman Üniversitesi'ndeki öğrencilerden ilham aldıklarını söylüyor. Bu grev 10 gün sonra üniversitelerinden taviz vermeden sona erdi. Filistinlilerin kötü durumlarından endişe duyan öğrenciler için protesto taktiklerinde yeni bir aşamaya işaret ediyor gibi görünüyor, birçok Kaliforniya kampüsü geçen okul yılında gelişen bir gecede kampları yasakladı veya kısıtladı, bazı durumlarda şiddetli çatışmaları ve antisemitizm iddialarını körükledi.

Kampüs yemek salonunun yakınındaki bir verandada açlık grevine katılan Occidental College öğrencileri.

(Hon Wing Chiu / The Times For)

Occidental'ın Filistin bölümünde adalet öğrencileri geçen yıl dokuz gün boyunca bir kampı işgal ederek, üniversiteyi İsrail ordusuna silah ve ekipman sağlayan imalat şirketlerine yapılan yatırımlardan elden çıkarmaya çağırdı. Mayıs ayında, Occidental'ın mütevelli heyeti elden çıkarmayı kabul etmeyi kabul etti ve kampın düştüğü, ancak kurul daha sonra elden çıkarmaya karşı oy kullandı.

Üniversite sözcüsü Rachael Warecki'ye göre, Ağustos ayı itibariyle, öğrencilerin hedeflenmesini istedikleri şirketlere dolaylı yatırımların toplam değerlemesi yaklaşık 940.000 dolar veya kolej toplam bağış varlıklarının yaklaşık onda biri idi.

Bu hafta Occidental Cumhurbaşkanı Tom Stritikus'a gönderilen talepler listesinde, Açlık Strikers, Kolej için İsrail ile bağları olan silah üreten şirketlere doğrudan ve dolaylı yatırımları kaldırma çağrılarını yeniden topladılar. Ayrıca, vize iptalleriyle karşı karşıya olan öğrencilere pro bono yasal destek sağlayarak ve protestola ilgili davranış suçlamalarının öğrenci kayıtlarını sunarak kampüsün uluslararası öğrenciler için korumalarını desteklemesini istediler. Uluslararası öğrenciler Occidental'daki öğrenci bedeninin yaklaşık% 7'sini oluşturmaktadır.

Stritikus, Cuma günü kampüse yapılan bir mesajda, “Bu protestoya giren öğrencilerle ve kampüsteki diğerleri ile son birkaç aydır birçok kez bu endişeler hakkında konuştum” dedi. “Bu durumda, öğrencilerin savunduğu girişimlerin birçoğu, uluslararası öğrencilerimizin ve akademik topluluğumuzun yararına yaptığımız çalışmalara dayanarak, zaten mevcuttur. Oraya ulaşmak için tüm taktikleri kabul etmeyebilirken, temelde inşa etmek istediğimiz geleceğe uyduğumuza inanıyorum.”

9 Nisan'da Stritikus, kolejin Trump yönetiminin yüzlerce uluslararası öğrencinin genellikle minimum açıklama ile yasal statüsünü iptal etme çabaları hakkında endişeleri kaydettiren bir amicus özeti imzaladığını açıklayan bir açıklama yaptı. Occidental'daki öğrencilerin yasal statülerini kaybedeceklerse, kolej mali yardım ve konut için uygunluğu korumalarına yardımcı olmak için “tüm makul çabalar” yapacaklarını söyledi.

Ayrıca kampüsün “daha önce haklarınızı bildiğimiz gibi topluluk ve bireysel kaynaklar, eğitim ve programlama sağlamaya devam edeceğini” söyledi.

Ancak açlık grevine katılan öğrenciler, kolejin yeterince yapmadığını söylüyor. Cuma, grevlerinin 5. gününü temsil etti.

Günlük video güncellemelerinde, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki devam eden hava saldırılarına ve bölgedeki gıda stoklarını tüketen yedi haftalık bir ablukaya atfedilen Filistin ölümlerinin duygusal kınamalarını sunuyorlar. İsrail, Mart ayı başında Gazze'ye insani gıda, yakıt, ilaç ve diğer malzemelerin teslimatlarının girişini keserek, grubun ölümcül Ekim 2023 saldırılarında rehin aldığı geri kalan İsrail sivillerini serbest bırakmak için Hamas üzerindeki baskıyı artırmak istediğini söyledi.

Öğrenci Evan Zeltzer, Occidental College'daki açlık grevinin 5. gününde Ixchel Hernandez tarafından canlandırmalarını kontrol etti.

(Hon Wing Chiu / The Times For)

Strikers, sadece sıfır kalorili elektrolit tozu ile su tükettiklerini söyledi.

Bir genç olan 20 yaşındaki Jackie Hu, üçüncü güne kadar uyumanın zorlaştığını ve baş ağrısı, baş dönmesi ve uyuşma yaşadığını söyledi. Bunun da ötesinde, bir biyokimya uzmanı olan Hu, önümüzdeki hafta final sınavları için çalışıyor.

“Bir öğrenci olarak zor olsa da, Filistin'de devam eden bir soykırım var ve Gazze'de üniversite kalmadı” dedi.

Her gün, grevciler kampüs yemek salonunun yakınında, grevin her gününü işaretleyen bir karton işareti ile bir alan kurdu. Perşembe günü, bazı öğrencilerin bayıldığını söyledi.

Aynı gün Stritikus, The Times ile paylaşılan videolara göre öğrencilerle kısa bir süre konuşmak için uğradı.

“Bu konudaki tutkunuzu tamamen takdir ediyorum ve anlıyorum ve paylaşıyorum – bu yüzden yaptığımız şeyi yaptık” dedi. “Sanırım hepiniz yapmamı istediğiniz şeyler hakkında farklı bir görüşünüz var. Bunu neden yapmayacağımızı, neden bunu yapmayacağımızı dile getirdim. Ve açlık greviniz bu taleplerden farklı ve ilgisiz.”

“Kendinizi beslemenin kontrolündesin ve ben de yapmanızı istiyorum” diye çağırdı.

Greve katılan 18 yaşındaki bir birinci sınıf öğrencisi Evan Zeltzer, öğrencilerin soğuk ve yorgun olduğunu, ancak ısrar edeceğini söyledi.

Eleştirel bir teori ve sosyal adalet uzmanı olan Zeltzer, “Dünyanın durumu çok korkunç” dedi. “Ve sanırım seslerimizin duyulmasını sağlamak için başka bir yol hissetmiyoruz.”